top of page

Gelukkig nieuwjaar! - een terugblik en vooruitblik

Wij zijn weer aan het werk! De werkzaamheden op de bouw zijn hervat en de drukte op kantoor is weer als voorheen. In het nieuwe jaar begin je met het wensen van al het goede voor iedereen. Bij deze wil ik dat dan ook graag doen. Blijf gezond en geniet!


Een terugblik op 2021

Het afgelopen jaar was in alle opzichten een zeer bijzonder, emotioneel en succesvol jaar. We hebben een hoofdstuk af kunnen sluiten en zijn met deze nieuwe uitdaging begonnen. Nou ja, uitdaging…. We weten precies wat we moeten doen en vooral moeten laten. De omzet is in 2021 lager geworden dan we hadden verwacht. Hoe dit komt heb je kunnen lezen in mijn vorige blog. In 2022 verwachten we echter een grote groei door te maken met een omzet van ongeveer 10 miljoen! Ja, dat leest u goed. We groeien snel.


Omzetgroei door vertrouwen

De extreme omzet groei komt door het vertrouwen van, en de indruk die we achterlaten bij onze opdrachtgevers. We zijn gewoon echt goed! Het aanbieden van een United installatie (zie eerste blog) is super effectief en overzichtelijk. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze opdrachtgevers en leveranciers. Iedereen weet waar hij of zij aan toe is.


Wat opvalt in de zoektocht naar personeel

In de zoektocht naar nieuw personeel valt mij op dat de mensen die al in de installatietechniek werken zeer “honkvast” zijn. Ik weet niet waarom? Misschien omdat we in de installatietechniek over het algemeen nuchtere mensen zijn of bang zijn om iets vertrouwds achter te laten. Ik spreek uit ervaring, ik heb 30 jaar bij dezelfde werkgever gewerkt. Achteraf kan ik makkelijk zeggen: “ik had het veel eerder moeten doen”. Maar zo is het wel! Ontdek jezelf en daag jezelf uit. Daar word je echt beter van.


Daarnaast zien we wel veel mensen van buiten de branche die graag de installatietechniek willen proberen. Ze komen meestal uit een fabriek en willen een echt vak leren. Na enige tijd zijn eigenlijk al die mensen razend enthousiast geworden. Dat komt vanwege het feit dat ze tussen die twee fabrieksmuren weg zijn en nu iedere dag buiten zijn en iedere dag anders is. Maar ook zeer zeker door de cultuur die we bij United Installaties gecreëerd hebben in de afgelopen anderhalf jaar. Zoals ik in mijn eerste blog schreef zijn we ontstaan uit onvrede bij een ander installatiebedrijf en wilden we het echt anders doen. Dat is gelukkig meer dan gelukt. De vrijheid en zelfstandigheid die iedere medewerker bij ons krijgt is bijzonder groot en dat kun je ook zien aan de blije gezichten van alle medewerkers.


We groeien uit ons jasje

United Installaties is enorm aan het groeien waardoor we uit ons jasje gaan groeien. De vraag is of ons bedrijfspand de voorziene groei nog aankan. Hoeveel voorraad en prefab kunnen we in en om het huidige pand kwijt? Waar laat je de auto’s van medewerkers? Waar stal je de aanhangers? Gaan we een extra ruimte huren of gaan we toch langzaam denken aan volledige nieuwbouw?Het belooft een goed jaar te worden waarin we weer veel mooie uitdagingen aan mogen gaan en grote stappen mogen zetten. Ik ga jullie meenemen in het proces via deze blogs. Ook via onze social kanalen houden we je op de hoogte!Vindt ons op LinkedIn

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Comments


bottom of page