top of page

De uitdagingen voor een startend installatiebedrijf: personeel vs. productie


De balans tussen werknemers en productie

De groei van ons bedrijf zet zich onverminderd door en dat is heel fijn. Vanzelfsprekend komen er ook lastige keuzes die we moeten maken. De grootste is wel de balans tussen het aantal medewerkers en de verwachte productie. Er is meer dan voldoende werk, maar veel projecten schuiven weg in de tijd. Op zich is dat niet erg (dit is namelijk altijd al zo geweest in de bouw) maar voor een jong en startend bedrijf moeten die 'gaten' eigenlijk direct weer opgevuld worden.


Projecten komen stil te liggen

Wat opvalt is dat projecten die al gestart zijn zomaar stil komen te liggen omdat één van de bouwende partijen de planning niet kan halen. Soms zijn er geen vloeren of is de wandenbouwer, stukadoor of vloerenlegger een tijdje niet op de bouw. Voor ons als installateur is dat waardeloos. We hebben continu werkzaamheden op de bouw te doen maar we zijn afhankelijk van de voortgang van anderen.


Boeteclausules en nog meer vertraging

Is dit probleem een opstap naar boeteclausules in de verschillende contracten met alle partijen op de bouw? Wij hopen het niet. Het kan een oplossing zijn om veel te veel werk aan te nemen om de gaten die ontstaan op te kunnen vangen. Het risico is dan dat wij volgend jaar de bouwplanning ook niet gaan halen en projecten nog meer vertraging oplopen. Dit willen wij niet want dat past niet bij waar United voor staat. Wij vinden een goede samenwerking belangrijk dus willen onze partners, de aannemer en de ontwikkelaar dat niet aandoen. Laten we daarom als bouw, als goede partners, hier samen verantwoordelijkheid voor nemen en een oplossing vinden.


(H)erkenning van de United gedachte

Het is naast deze uitdaging wel erg mooi om te zien dat onze United gedachte steeds meer (h)erkend wordt. Dat geeft ons vertrouwen dat dit probleem kan worden opgelost. We werken voornamelijk nog in bouwteams en worden daar volledig geaccepteerd als installatie partner die verantwoordelijk is voor ontwerp, realisatie en garantie. Dit is wat we kunnen en willen we samen met ons personeel en partners nog veel meer uitdragen.


Een branche brede uitdaging

Het is een uitdaging waarde hele branche mee te maken heeft. We komen graag in contact met partners die samen willen kijken wat we kunnen doen om dit op te lossen. Wil je er eens over in gesprek? Neem dan contact op met Jacco van Dam - jaccovd@unitedinstallaties.nl

Comments


bottom of page